
Kierunek Menadżer Produkcji i Przetwórstwa Mięsa jest to kierunek o profilu praktycznym. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom silnej branży mięsnej w kraju i w regionie oraz strategii rozwoju na najbliższe lata Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach w porozumieniu z Grupą Sokołów SA utworzył kierunek I stopnia inżynierski. Absolwent uzyska kompetencje, wiedzę i umiejętności zawodowe do podjęcia pracy w zakładach mięsnych oraz firmach obsługujących branżę mięsną. Jest to kierunek o dużych możliwościach samorealizacji. W trakcie studiowania możesz liczyć między innymi na:
- uzyskanie praktycznej wiedzy i kompetencji z zakresu produkcji i przetwórstwa mięsnego, którą możesz wykorzystać w późniejszej pracy zawodowej
- praktyki zawodowe oraz staże krajowe i zagraniczne (Dania, Finlandia, Szwecja) podnoszące twoje kompetencje
- stypendia dla studentów fundowane przez Sokołów SA
- zatrudnienie po ukończeniu kierunku w Grupie Sokołów SA oraz pokrewnych firmach branży mięsnej